Blaturi bucatarie

Blaturi bucatarie

    BLATURI BUCATARIE
blaturidebucatarie8118185_big
Blaturile de bucătărie se pot obţine din mai multe materiale. Astfel întâlnim:
Blaturi din PAL - confecţionate din PAL şi acoperite cu o folie specială în diverse culori şi nuanţe, sunt cel mai des întâlnite datorită faptului că:

    sunt uşor de prelucrat;
    pot fi găsite într-o varietate mare de nuanţe;
    sunt termorezistente (rezistă la temperaturi ridicate, de exemplu o oală fierbinte);
    sunt ignifuge (nu ard decât la flacără deschisă pe termen mai lung);
    sunt rezistente la aburi;
    sunt rezistente la majoritatea soluţiilor acide folosite într-o bucătărie.

blat_400
    Aceste blaturi prezintă un canal de scurgere în partea frontală inferioară, care împiedică scurgerea lichidelor spre corpurile de mobilă pe care este aşezat. La capete se pot adăuga terminaţii de aluminiu fixate cu silicon pentru a nu permite umidităţii să ajungă la PAL sau se poate monta cant ABS cu maşini speciale. În locul unde blatul întâlneşte peretele se poate fixa un ,,înălţător de blat" sau ,,antistropi”, pentru a evita scurgerea diverselor lichide între blat şi perete. Cel mai des folosite grosimi de blaturi sunt cele de 30 mm şi cele de 40 mm, dar se găsesc şi grosimi mai mari.
    Blaturile din lemn masiv prezintă un aspect natural, plăcut, aducând cu mobila clasică, rustică.      Acestea sunt realizate manual, lucru ce se reflectă în preţul lor. Sunt rezistente în timp, rezistă la aburi, apă (nu se umflă), în schimb se pătează destul de uşor.
Blaturile din granit sunt elegante, pretenţioase şi au un preţ ridicat. Dau un aspect sofisticat, luxos bucătăriei. Blaturile din granit sunt extrem de rezistente în timp, nu îşi pierd aspectul iniţial, nu se zgârie, nu sunt afectate de soluţii chimice. În schimb, acestea necesită o întreţinere riguroasă, constantă, pentru a-şi păstra luciul.blaturidebucatarie77185_big
Blaturile din compozit - acesta fiind un material neporos, rezistă la apariţia petelor de murdărie şi împiedică pătrunderea microbilor în interiorul materialului. Acest material poate fi prelucrat în orice formă, drept urmare şi chiuveta poate fi realizată din el. Deşi este foarte rezistent, comparabil cu piatra, este şi uşor de prelucrat. Este uşor de curăţat, folosindu-se doar apă şi substanţe obişnuite de curăţare şi este disponibil într-o paletă largă de culori.