Camera copiilor

Camera copiilor

   phoca_thumb_l_mobilacopii10_400 Cred ca sportul amenajarii intr-un mod mai diferit a camerei in care locuieste copilul familiei, astfel incat el sa creasca printre printese si Supermeni, e unul relativ nou pe la noi. Noi n-am avut asta cand eram mici, dar acum numarul optiunilor depaseste si imaginatia noastra, chiar daca uneori rezultatul e destul de incarcat.
  

   Cel mai important aspect al amenajarii camerei pentru copil consta insa, de fapt, in a te asigura ca incaperea e un spatiu sigur- faptul ca cele mai multe accidente se petrec in casa nu e doar un slogan publicitar.
    mobila_camere_copii_cluj_5_400

   Se recomanda acoperirea prizelor, montarea unor mecanisme de incuiere a ferestrelor daca e vorba de o camera situata la un etaj superior, evitarea jaluzelelor dotate cu cordoane si alte accesorii cu care copilul si-ar putea face rau, precum si fixarea de perete a mobilelor care ar putea cadea la o 'utilizare' mai energica. La acest capitol, cel mai problematic ar fi dulapul, care trebuie sa fie suficient de greu la baza incat sa nu se poata rasturna. Si ar fi bine ca jucariile sa nu fie puse intr-un cufar mare in care copilul sa se poata incuia singur.


    De aici incolo e simplu, s-ar putea spune. O camera roz pentru fetita, una albastra pentru baiat. Dar nu! Pare-se ca acesta e un concept de domeniul trecutului. De altfel, o camera intreaga intr-o singura culoare – si pe deasupra o culoare 'vioaie'- e nu numai monotona, ci si obositoare si s-ar putea sa provoace anxietate copilului pana la urma. Pas de se va mai odihni si el, si restul locatarilor din casa. Eu una simt de exemplu o anxietate crescanda uitandu-ma la aceasta poza.

c1_400
    In plus, ar trebui sa nu uitam ca in aceeasi camera locatarul va ramane o vreme si dupa ce-o sa mai creasca. Ca tot veni vorba de camere tematice, designerii recomanda sa renuntam si la teme precum supereroi la moda sau Barbie- mai ales ca produsele care se gasesc in ton cu asemenea teme nu sunt de buna calitate, din materiale comode sau rezistente s.a.m.d, oricat de mult si-ar dori copilul plapuma cu Spiderman.