Cum aleg mobila de bucatarie si mobila de sufragerie?

Cum aleg mobila de bucatarie si mobila de sufragerie?

Mobila living   Fie ca vorbim despre mobila de bucatarie sau despre mobila de sufragerie, atunci cand alegem modelul acesteia trebuie sa avem in vedere cateva aspecte care sa ne ajute pe toata durata folosinte ei. Criteriile, pe langa cele estetice, trebuie sa se refere la confortul pe care mobila ni-l ofera, la functionalitatea si spatiul de care dispune, dar si la elemente precum pretul, durata de viata si anumite specificatii.

   Primul pas in alegerea unui mobilier potrivit este cautarea. Inainte sa achizitionati mobila, indiferent de camera in care doriti sa o amplasati, fiti siguri ca ati epuizat majoritatea magazinelor de profil. Daca nu veti lua in considerare acest aspect, riscati ca dupa cateva zile de la achizitionarea mobilierului sa gasiti, intamplator, ceva ce v-ar fi placut si v-ar fi avantajat mai mult. Mobila trebuie sa se plieze modului dumneavoastra de viata si sa reflecte felul dumneavoastra de a fi. Un alt principiu de care este indicat sa va ingrijiti este reprezentat de spatiul de depozitare pe care mobilierul il are, de pozitia pe care acesta o va adopta in casa dumneavoastra, dar si de calitatea si durabilitatea in timp a acestuia. Fie ca este un mobilier clasic, fie ca este unul deosebit de indraznet, ganditi-va ca acesta nu are doar rol estetic, ci si rol functional.

    Bugetul de care dispui si pe care doresti sa il investesti in mobilier trebuie sa fie intotdeauna raportat la calitatea mobilei. Intereseaza-te atunci cand alegi un anumit furnizor/producator daca acesta iti pune la dispozitie si trasportul mobilierului, la fel si montajul lui. In cazul in care raspunsul este nu, ia in calcul o suma de bani care va trebui alocata pentru aceste servicii.

 Mobila bucatarie     Mobila de bucatarie este de multe ori cea mai importanta componenta a unui apartament. Multe familii isi petrec majoritatea timpului in confortul bucatariei deoarece acesta le ofera spatiul si atmosfera de care au nevoie. In intimitatea acestui loc nu doar luam masa, ci o putem savura impreuna cu prietenii, aceasta avand rol si de living, putem avea discutii importante sau ne putem relaxa dupa o zi grea de munca in fata unei cesti de ceai. Majoritatea proprietarilor de astazi aleg sa transforme bucataria si zona de living intr-un spatiu deschis pe care sa-l foloseasca ca atare. Pe langa criteriile amintite pana acum, in cadrul mobilierului de bucatarie se adauga si altele, specifice acestei camera. Spatiul de depozitare trebuie sa fie automat unul mai mare, dimensiunile trebuie sa se plieze exact, iar calitatea corpurilor sa fie una exceptionala deoarece bucataria este expusa des la umiditate ridicata, murdarie inevitabila si trafic intens.

     In primul rand, mobila de bucatarie trebuie sa fie practica si sa nu "fure" un spatiu larg. Mai multe de atat, acest tip de mobilier trebuie sa tina cont de caracteristiciile fiecarui apartament: bransamentul de gaze si conducta de apa. Pe langa mobila propriu-zisa trebuie sa luam in calcul si celelalte componente din cadrul unei bucatarii, componente absolut necesare: frigiderul, aragazul si dupa caz, cafetiere, cuptoare cu microunde, prajitoare de paine, masina de spalat vase si altele. Avand in vedere toate acestea trebuie sa planificam totul astfel incat sa folosim fiecare centimetru eficient. Calitatea materialelor folosite in executie trebuie sa fie una ridicata, iar modelul ales unul care sa poata fi intretinut pe termen lung.

    Cel putin la fel de importanta ca alegerea mobilerului din bucatarie este alegerea mobilei livingului sau a sufrageriei. Ambianta pe care trebuie sa o produca aceste camere este una demna de luat in considerare deoarece locatarii se strang adesea in aceasta zona a casei. Acesta este, poate, primul criteriu de care este indicat sa tinem cont atunci cand alegem mobila din living: ca fiecare membru al famiei sa-si gaseasca locul si sa aiba un colt al lui in aceasta camera.

Mobila de sufragerie

   Inainte de a lua o decizie cu privire la mobila de sufragerie, ia in considerare parerea tuturor persoanelor cu care locuiesti (in cazul in care stai singur, lucrurile se simplifica) si incearca sa ii implici si pe ei in alegerea finala. Luati loc la masa si treceti pe hartie fiecare element pe care il considerati absolut necesar si in functie de doleantele tuturor, incercati sa creati o viziune comuna. Nu optati, insa, pentru foarte multe elemente, camera va deveni inghesuita, iar atmosfera din ea sufocanta. Masuratorile pot fi luate impreuna, in cazul in care cautati o mobila "de-a gata", sau de firma care se ocupa cu realizarea mobilierului. In aceasta etapa trebuie sa masurati si caile de acces pentru a nu intampina neplacuta situatie in care mobilierul cumparat nu poate fi introdus in locuinta (chiar daca acesta nu este asamblat, partile componente pot depasi lungimea sau latimea usilor existente).

    Designul mobilei trebuie sa fie unul care sa iti placa si sa se plieze nevoilor tale. Poti opta intre mobilierul modern, clasic, traditional sau iesit din tipar. Liniile drepte, cu o eleganta ridicata sunt caracteristici specifice mobilierului modern, in culori uni, neutre sau pastelate in timp ce detaliile aplicate si nuantele tari, bordo, caramiziu, maro fac, stejar, nuc sunt particularitati ale stilului traditional.