Cum sa alegi mobila de bucatarie

Cum sa alegi mobila de bucatarie

      Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa alegeti mobila de bucatarie si asta pentru ca mobila de bucatarie este o chestiune foarte serioasa,  bucataria fiind una din incaperile esentiale din casa. Mobila de bucatarie trebuie sa fie practica, bucataria comfortabila si luminoasa astfel incat sa va ofere posibilitatea de a va misca in voie si deseori, sa fie si locul preferat pentru a lua masa. Atunci cand va alegeti mobila de bucatarie primul criteriu este tipul bucatariei – deschisa spre camera de zi ori hol sau inchisa, iar al doilea element esential este dimensiunea acesteia.

      Mobila de bucatarie de comanda este o solutie mai buna decat cea cumparata de-a gata. Puteti utiliza spatiul mult mai bine pentru ca va organizati bucataria dupa stilul si nevoile dumneavoastra. Mobila de bucatarie de comanda este mai practica, dar si mobila gata fabricata poate atinge aceste standarde. O solutie este sa combinati piesele de mobilier. Piata este destul de diversificata astfel incat aveti de unde alege, conditia pe care trebuie sa o respectati fiind aceea de a pastra un element comun.


bucatarie_400
greenkitchenfurniture_400

     Detaliile fac diferenta atunci cand vine vorba despre mobila de bucatarie: feroneria, corpurile de iluminat, blatul de bucatarie, obiectele expuse, insula de bucatarie, plita si accesoriile. Tehnologia de varf nu este doar un moft, ci si un detaliu util si practic care transforma bucataria.

     Un alt detaliu esential este culoarea care joaca un rol important. Rosu, portocaliu si galben sunt culori calde, energizante, iar verde, albastru si violet sunt culori reci, ce creeaza o atmosfera linistita. Cand alegeti nuantele pentru mobilierul si peretii bucatariei, trebuie sa evaluati daca se potrivesc intre ele. Combinatia trebuie sa fie unitara chiar daca alegeti piese separate sau aveti mobila unitara facuta la comanda.

     Nu va feriti de culori tari deci nu evitati albul si nu omiteti negrul. Tineti cont atunci cand alegeti mobila de bucatarie de gresia sau parchetul din bucatarie, de inaltimea bucatariei, dar si de locul in care se afla fereastrele in raport cu usa (pentru a crea un spatiu estetic, fluid si neinghestuit).