Mobila de Birou

Mobila de Birou

mobila_de_birou_400    Amenajarea biroului este foarte importanta. Spatiul dumneavoastra de lucru trebuie amenajat incat sa te poti concentra si sa iti dea inspiratie. Cu cat spatiul este mai confortabil cu atat poti sa muncesti mai bine si sa obosesti mai greu. Culorile trebuie de asemenea alese cu grija pentru a fi cat mai putin obositoare ochiului si sa nu iti distraga atentia de la ceea ce faci.

   Principala piesa de mobila aflata intr-un spatiu de lucru este biroulBiroul cumparat trebuie sa fie conform nevoilor tale. Pentru a putea lucra cat mai organizat, acesta trebuie sa aiba multe sertare. Biroul nu trebuie insa sa fie foarte mare deoarece va ocupa prea mult loc in incapere si este posibil sa nu va mai ramana suficient spatiu pentru tot ce va trebuie sau pentru a circula liber prin incapere. Inghesuiala, aglomerarea spatiului este obositoare. De asemenea biroul nu trebuie sa fie nici prea mic, acesta trebuie sa va permita sa va plasati ustensilele de lucru (carti, caiete, dosare, monitor, etc) cat mai lejer si cat mai la indemana. Trebuie sa va cumparati unbirou cat mai rezistent si cat mai stabil (sa nu se miste).

   Pentru a lucra cat mai bine aveti nevoie de un scaun confortabil si preferabil reglabil pe inaltime astfel ca si dvs. cat si copilul dvs. sau alt membru al familiei sa se poata folosi de birou. Scaunul trebuie sa iti ofere si un suport optim pentru spate, gat si brate si sa te ajute sa mentii o pozitie cat mai corecta si mai relaxata a corpului.

   In spatiul amenajat ca si birou trebuie sa aveti neaparat o biblioteca pentru carti, dosare, etc. Aceasta trebuie sa aibe multe rafturi si sa fie bine organizata pentru a gasi cat mai usor ceea ce cautati.

  In spatiul de lucru trebuie sa intre cat mai multa lumina naturala si este de preferat ca aceasta sa intre in camera din lateral. Daca va pozitionati biroul cu spatele la geam, lumina cel mai probabil va batea direct in monitor si va va face folosirea acestuia aproape imposibila. Daca pozitionatibiroul cu fata la geam lumina (sau chiar peisajul) va poate distrage atentia de la lucru.

   Pentru lucratul pe timp de seara si noapte lumina unei veioze de birou poate fi foarte linistitoare pentru ochi si mult mai eficienta decat lumina data de becul (lustra) din tavan. Daca veioza este reglabila, o puteti indrepta sa va lumineze cat mai bine ceea ce va intereseaza.