Mobila dormitor

Mobila dormitor

mobila dormitorDormitorul dvs. este probabil cea mai importanta camera din casa. Este locul unde dormi, deci este important ca acesta sa fie un mediu relaxant. De asemenea, doriti ca aceasta sa fie aranjata intr-o maniera practica, astfel incat sa puteti sa va miscati  in spati in timp ce treceti prin rutina zilnica. Este usor sa creati o camera frumoasa fara a va sacrifica stilul personal. Iata cateva sfaturi pe care le puteti urmari pentru a aranja mobilierul de dormitor intr-un mod atragator si functional.

Planificarea schemei  de decorare pentru mobila dormitor

 

Intelegeti aspectul camerei inainte de a cumpara mobilier nou sau sa incercati sa va potriviti mobilierul in interiorul dormitorului, trebuie sa stiti cum este amenajat dormitorul. Plasarea ferestrelor sau marimea peretelui va afecta modul de aranjare a mobilierului. Lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare cand iti plasezi mobila includ:

Masurarea peretilor. Utilizati o ruleta pentru a obtine o masurare precisa a spatiului peretelui.

Plasarea prizelor de perete si a prizelor telefonice. Veti avea nevoie de prizele electrice pentru a conecta ceasuri de alarma, lampi, televizoare si alte dispozitive.

Plasarea intrarii cablului. Va trebui sa plasezi televizoarele oriunde ai instalat conexiunile prin satelit sau prin cablu, sau sa cauti alte gauri si sa-ti muti cablurile (cel mai bine lasa-le companiei tale tv sau al altor profesionisti instruiti).

Geamuri. Luati nota de peretii care au ferestre, cat de mici sunt si cat de multi sunt in camera.

Dulapuri si alte usi. Uita-te la care pereti au usi in ele, unde se afla dulapul, si care pereti sunt neintrerupti de usi si ferestre.

Masurati mobilierul. Decideti ce piese de mobilier doriti in dormitorul dvs. Masurati aceste piese si comparati-le cu dimensiunile dormitorului dvs. Trebuie sa stabiliti daca mobilierul dvs. se va potrivi in camera inainte de a incepe sa mutati mobilier greu inauntru.

 

Acordati atentie iesirilor. In timp ce planificati aranjarea in dormitorul dvs., ganditi-va la zona din jurul usii. Vreti sa va asigurati ca zona este libera. Nu planificati plasarea de mobilier in zone care sa blocheze usa; Asigurati-va ca usa are suficient spatiu pentru a deschide tot drumul.

Faceti o lista a modului in care veti folosi dormitorul. Somnul este o activitate evidenta, dar multi oameni petrec mai mult timp in dormitor decat doar la culcare. Vrei sa te uiti la televizor sau sa citesti in dormitorul tau? Vrei sa te imbraci, sa iti faci machiajul sau sa-ti faci parul in aceasta camera? Va fi dormitorul pentru unul sau doi oameni? Este dormitorul sau un dormitor pentru oaspeti? Aceste lucruri va vor spune ce mobilier aveti nevoie.

 

Mobilati camera cu mobilier adecvat. Ganditi-va la dimensiunea spatiului dvs. de locuit. Locuiti intr-un apartament mic cu un dormitor mic sau aveti o casa spatioasa cu o camera mare, deschisa? Seturile de dormit mari ar putea sa nu fie practice pentru apartamente mici, in timp ce paturile mici si birourile ar putea parea ciudate intr-un spatiu mai mare. Adaptati mobilierul la scara camerei si potriviti-l in spatiul pe care il aveti.