Mobilier baie

Mobilier baie

 

Mobilier baieOptiunile dulapului formeaza aspectul si atmosfera baii. Acestea pot completa corpurile de executie existente sau pot furniza contrapuncte vizuale interesante. Proiectele contemporane functioneaza impreuna cu corpurile de baie moderne pentru a prezenta o baie care este la fel de functionala si placuta din punct de vedere estetic pentru gusturile moderne.

Cum alegem mobilier baie pentru a avea o baie moderna?

Dulapurile  cu mai multe elemente de stil de moda veche creeaza un aspect care poate completa corpurile vechi si poate chiar o cada cu picioare. Pentru a armoniza designul de moda veche cu o piesa moderna pe tema, cumparatorul are optiunea de a alege dulapuri cu un amestec de elemente de stil clasic si modern. Alegerea cu atentie a  dulapurilor de baie este esentiala. In cazul in care cumparatorul face o eroare in judecata si constata dupa instalare ca dulapurile nu functioneaza in spatiu asa cum se vrea, va fi necesar sa cheltuiti mai multi bani pentru a reface complet decorul pentru baie.

 

Determinarea dimensiunilor si stilului dulapurilor de baza pentru baie. Latimile acestor articole variaza de la aproximativ 500 cm. Inserata in partea de sus a dulapului este chiuveta. In cazul unei vanitatii mai mari, poate exista spatiu pentru doua chiuvete pentru baie. Usile cabinetului ascund instalatiile sanitare sub chiuvete. In partea de sus a chiuvetei se afla obiecte pentru uz zilnic, cum ar fi periute de dinti, vase de sapun, prosoape de mana sau perii de par. Mai jos de chiuveta este zona de depozitare pentru prosoape, hartie igienica, si, uneori, de curatare a produselor. Lemnul acestor dulapuri poate fi cires, artar, stejar sau bambus. Blaturile sunt de obicei realizate din granit, faianta, marmura sau laminat mai putin costisitor. Culorile ruleaza intr-o gama de la tonuri de lemn natural la elemente in contraste sau vopsea alba si lac negru.

 

Cantitatea de trafic in baie determina uzura si ruperea dulapurilor. De exemplu, o baie utilizata de mai multi membri ai familiei are evident mai multa utilizare a dulapului decat o baie atasata unui dormitor de oaspeti rar folosit. Un dulap artistic sau unul care are un design capricios este mai potrivit pentru o baie care traieste doar ocazional  o familie sau pentru o singura persoana. Exista si dulapuri de baie care sunt mai mici speciale pentru a economisi spatiul.

 

Pentru o mai mare flexibilitate, cumparatorul are optiunea de a cumpara separat un dulap de baza si un capac de suport pentru chiuveta. In acest sens, cumparatorul este liber sa faca cumparaturi de dulapuri care nu sunt asociate in mod obisnuit cu utilizarea baii. Acest lucru conduce frecvent cumparatorul sa ia in considerare dulapuri de bucatarie, precum si cele pentru uz casnic de birou. Imbunatatirea functionalitatii si a stilului este posibila prin adaugarea de accesorii de baie, cum ar fi organizatori de sertare, elemente de turnare, panouri de sprijin si kituri de raft.

 

Un dulap de perete in baie adauga posibilitati de depozitare pentru articole de toaleta si medicamente. Unele unitati ofera bare de prosoape sub rafturi pentru functionalitate adaugata. Altele sunt fabricate cu suprafete de oglinda atasate in partea frontala a unitatii, ceea ce le face potrivite pentru agatarea deasupra chiuvetei pentru baie. Daca cumparatorul opteaza pentru un dulap de medicamente, exista trei optiuni suplimentare de luat in considerare.