Mobilier de epoca

Mobilier de epoca

    Destinate unor locuinte spatioase, in care sa poata fi etalate si admirate, piesele de mobilier ce amintesc prin design si detalii cu maiestrie sculptate de perioade de mult apuse se regasesc la ora actuala in colectiile unor producatori de talie internationala, si cu toate ca nu am crede, au un pret cu mult mai ridicat decat mobilierul modern, care cu toate ca prezinta un design futurist, este compus in general din pal laminat.


     Mice Versailles3_400

Cu toate ca Mice Versailles este categoric un nume cu rezonanta franceza, firma producatoare de mobilier de epoca isi are sediul in Italia la Cantu pe Via Cesare Cattaneo. Mice Versailles a fost fondata in anul 1963, incepandu-si activitatea cu mici coltare sau piese din alama, care s-au bucurat de succes pe piata italiana. Din 1980 Mice Versailles a decis sa se repozitioneze pe piata, specializandu-se pe reproduceri de mobilier antic francez ce dateaza din secolele XIV, XV SI XVI. Fiecare piesa de mobilier este prin urmare incarcata de istorie, iar de-a lungul anilor Mice Versailles a realizat numeroase proiecte pentru companii sau oameni de afaceri din toata lumea, fiind recunoscuta pentru calitatea reproducerilor si a finisajelor. Piesa de rezistenta a colectiilor semnate Mice Versailles ramane insa patul in stil Ludovic XIV, pentru care artizanii au purces la o documentare serioasa prealabila si la o analiza atenta a fotografiilor. Catalogul cu intreaga gama de produse poate fi comandat gratuit de pe site-ul firmei, iar comenzile pot fi plasate din orice tara.

    Salda
2_400
Salda este firma italiana care practic a facut istorie in industria mobilei. Fondata in anul 1870 de Ancangelo Besana si sotia sa, Salda si-a creat un nume in privinta mobilierului de epoca, dat fiind ca mai de 130 de ani a mentinut viu gustul pentru frumos, arta si bun gust. Fiecare piesa de mobilier este rezultatul unor cercetari meticuloase si a alegerii celor mai bune materiale, care sunt modelate manual de artizani. Elementele definitorii ale mobilierului semnat firma Salda sunt durabilitate, rafinament, frumusete si calitate. Salda furnizeaza piese de mobilier atat pentru clienti particulari cat si pentru marile hoteluri ale lumii din Italia si Europa, comenzile trebuind plasate cu cel putin 2 luni inainte.


    Counot Blandin

   1_400 Counot Blandin este deja un nume cu rezonanta in Franta si nu numai. Situate la Liffol-le-Grand, atelierele Pierre Counot Blandin imbratiseaza traditia franceza in prelucrarea lemnului ce dateaza de mai multe zeci de ani. Replici exacte ale operelor marilor maestri ai secolelor XVII, XVIII si XIX, piesele de moblier semnate Pierre Counot Blandin se inscriu in cadrul a trei mari colectii: colectia Styles ce reproduce creatii ale lui Jacob, Birkel sau Dellanois, colectia Art Deco si colectia Campagne ce include replici ale pieselor de mobilier create de Eric Bagge si Marcel Coard pentru Compania Transatlanticului. Materia prima necesara reproducerii fidele a mobilierului este reprezentata de esente de lemn nobil, printre care se numara lemnul de acajou, lemnul de fag alb care se regaseste doar in regiune, malinul sau palisandrul. Lacul este aplicat manual pe fiecare piesa in parte, iar mobilierul este livrat cu o garantie pe viata. Pretul final pentru fiecare obiect, este stabilit in momentul in care clientul plaseaza comanda, iar livrarea se poate face in orice tara din Europa, Statele Unite sau Japonia.