Montare mobila

Montare mobila

Montare mobilaAtunci cand cumparati mobilier gata de asamblare vino cu masuratori atente. Inainte de a merge la magazin, asigurati-va ca ati notat dimensiunile spatiului in care va merge mobila. Si nu uitati sa permiteti un spatiu de respiratie in jurul pieselor. "Sotul meu si cu mine am planificat un zid de dulapuri pentru micul nostru bungalou", spune Anty Matthews, gazda Sweat Equity, un spectacol de imbunatatire a locuintei din Reteaua DIY. "Odata ce am gasit primul dulap si l-am pus am simtit ca si cum ne-am fi redus la marimea hobbitului. A fost prea mare.

Pentru montare mobila apelati la experti.

Cunoaste materialele tale. Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le iei in considerare este ceea ce faci din mobilier. Cele mai comune materiale RTA sunt:

PAL, lemn prelucrat, placaj. Aceste materiale sunt, in general, la capatul inferior al spectrului de preturi. PAL (aschii de lemn lipite impreuna) nu este deosebit de puternic "si nu se tine bine daca trebuie sa o desfaceti si sa o refaceti", spune Barbara Kavovit, creatoare a liniei de instrumente Barbara K pentru femei. Lemnul prelucrat, denumit si fibra de densitate medie (MDF), este fabricat din fibre de lemn comprimate; Seamana cu lemnul si este la fel de dur. Placajul este o alta optiune durabila; Este alcatuit din straturi de lemn sau lemn construit prin lipre.

Laminatele si furnirul de lemn. Laminatul arata ca lemnul si este destul de durabil, dar spre deosebire de lemn, culoarea si finisajul nu vor disparea. Cu furnir din lemn, beneficiati de cele mai bune elemente din ambele zone: aspectul granular si bogat de lemn de inalta calitate, fara pretul mare al lemnului.

Lemn de esenta tare solida. Cel mai puternic si, de obicei, cel mai scump material, este minunat pentru centrele de divertisment care trebuie sa detina multa greutate. Lemnul tare are adesea imbinari in forma de coada (piesele trapezoidale intercalate) si finisaje de protectie.

Inspectati modelele de podea pentru imperfectiuni. Mobilierul tau va parea cel mai probabil ca cel din magazin, spun expertii. Deci, verificati modelele de podea pentru elemente in neregula, cum ar fi neconcordantele culorilor, furnirurile cioplite, spatiile unde nu se intalnesc marginile, distante la imbinari si sectiunile lipite care par sa se desprinda.

Aflati despre politica de returnare a companiei. Ai nevoie de o chitanta? Va trebui sa platiti pentru a returna ceva deteriorat?

Vedeti daca compania ofera asistenta telefonica gratuita. Acest lucru este important in cazul in care lucrurile devin complicate.

Intrebati despre materialul specific. De exemplu, de multe ori bucatile din lemn masiv vor fi etichetate drept "lemn", dar ar putea fi ceva de la pin, care poate fi fragil, la cires, care tinde sa fie durabil.

Daca raspunsul unic al vanzatorului la aceste intrebari este neclar  utilizati telefonul mobil pentru a apela linia de asistenta telefonica a magazinului in timp ce faceti cumparaturi. Multi reprezentanti au acces la informatii care nu figureaza pe eticheta.

Cand faceti cumparaturi pentru mobilier pentru utilizare in aer liber, utilizati acest ghid pentru a alege setul potrivit pentru stilul tau de viata.