Parchetul Laminat

Parchetul Laminat

parchet_laminat_400_01   Parchetul laminat intodeauna trebuie ales numai functie de mai multi factori: dimensiunile acesteia, destinatia incaperii, modul in care aceasta este decorata, culorile folosite in designul interior, gradul de luminozitate al incaperii.
   Primul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este cel practic. Daca este destinat camerei de zi, bucatariei sau holului de intrare, este obligatoriu sa alegi placi de parchet laminat cu grosimea de minimum 8 mm, prevazute de catre producator cu specificatii de genul “trafic casnic intens” sau alte specificatii similare. In dormitoare si in alte zone ale locuintei unde traficul nu este atat de intens, poate fi folosit parchet laminat cu grosimi mai mici, incepand cu 6 mm.
   Culoarea parchetului laminat trebuie sa tina seama nu numai de restul culorilor din incapere, dar si de dimensiulile incaperii. Nuantele inchise la culoare se potrivesc in incaperile de mari dimensiuni, cum ar fi camera de zi. Este recomandat sa creati un pic de contrast intre pardoseala si culoarea peretilor si a mobilierului. Daca alegeti un parchet laminat inchis la culoare, vopsiti peretii intr-o nuanta deschisa si optati pentru mobilier luminos, vesel. Acelasi aspect placut il puteti obtine si prin contrastul dintre un parchet de culoare inchisa si un covor in nuante vesele, pastelate.
Incaperile intunecoase, care nu beneficiaza de multa lumina naturala, nu vor arata bine cu un parchet inchis la culoare. Inveseliti aceste camera cu ajutorul unui parchet in nuante mai deschise: stejar alb, fag sau par. Evitati nuantele inchise de parchet, cum ar fi wenge sau tek, in aceste incaperi. Camerele de mici dimenisuni vor arata, de asemenea, mai bine daca montati un parchet deschis la culoare.
    Cand vine vorba despre asortarea parchetului laminat cu mobilierul si acesoriile din incapere, o greseala frecventa este alegerea aceleiasi nuante pentru intreaga incapere. Daca mobila din incapere este facuta din stejar auriu, nu este o idee foarte buna sa montati un parchet in aceeasi culoare. Camera va arata lipsita de viata, monotona – trebuie sa existe un anumit contrast intre diferitele elemente de design ale unei incaperi. O solutie eleganta si rafinata este sa coordonati culoarea parchetului laminat dintr-o incapere cu cea a usilor de interior. Efectul este mult mai subtil decat cel obtinut prin asortarea parchetului cu mobilierul.