Transport mobila

Transport mobila

Transport mobilaMobilierul se refera la obiecte mobile destinate sa suporte diferite activitati umane, cum ar fi scaune (de exemplu sezlonguri, tabureti si canapele), mese si pentru somn (de exemplu paturi). Mobilierul este, de asemenea, utilizat pentru a tine obiectele la o inaltime convenabila pentru munca (ca suprafete orizontale deasupra solului, cum ar fi mese si birouri) sau pentru a stoca lucruri (de exemplu dulapuri si rafturi). Mobilierul poate fi un produs de design si este considerat o forma de arta decorativa. In plus fata de rolul functional al mobilierului, acesta poate servi la  un scop simbolic sau religios. Poate fi facut din mai multe materiale, inclusiv din metal, plastic si lemn. Mobilierul poate fi realizat folosind o varietate de imbinari din lemn care reflecta adesea cultura locala.

Va recomandam pentru transport mobila firme specializate

Oamenii folosesc obiecte naturale, cum ar fi copaci, pietre si muschi, ca mobilier de la inceputul civilizatiei umane. Cercetarile arheologice arata ca, de la aproximativ 30.000 de ani in urma, oamenii au inceput sa-si construiasca si sa-si sculpteze propriul mobilier, folosind oase, piatra si oase de animale. Mobilierul timpuriu din aceasta perioada este cunoscut din opere de arta, cum ar fi o figurina Venus gasita in Rusia, care descrie zeita pe un tron. Primele piese de mobilier existente se afla in casele Skara Brae din Scotia si includ dulapuri, vestiare si paturi, toate construite din piatra. Tehnicile de constructie complexa, cum ar fi tamplaria, au inceput in perioada dinastiei timpurii a vechiului Egipt. In aceasta epoca au fost construite din lemn inclusiv scaune si mese, uneori decorate cu metale valoroase sau fildes. Evolutia designului de mobilier a continuat in Grecia antica si in Roma antica, cu tronuri  precum si cu canapelele multipurpose folosite pentru relaxare, mancare si somn. Mobila din Evul Mediu era de obicei grea, din stejar si ornamentata. Proiectul de mobilier s-a extins in timpul Renasterii italiene a secolului al paisprezecelea si al cincisprezecelea. Secolul al XVII-lea, atat in ​​Europa de Sud, cat si in Europa de Nord, a fost caracterizat prin desene baroce opulente, adesea aurite. Secolul al nouasprezecelea este de obicei definit de stilurile renascentiste. Primele trei sferturi ale secolului al XX-lea sunt adesea vazute ca marsul spre modernism. Un rezultat unic al designului mobilierului post-modern este revenirea la forme naturale si texturi.

Practica folosirii obiectelor naturale ca piese de mobilier rudimentar se datoreaza probabil inceputului civilizatiei umane . Oamenii timpurii puteau folosi pietre ca scaune, roci ca niste mese rudimentare si zone cu muschi de dormit.  In timpul perioadei tarzii paleolitice sau neolitice timpurii, de la aproximativ 30.000 de ani in urma, oamenii au inceput sa-si construiasca si sa-si sculpteze propriile lor mobilier, utilizand lemne, piatra si oase de animale.

O gama de mobilier unic de piatra a fost excavata in Skara Brae, un sat din neolitic din Orkney, Scotia. Site-ul dateaza din perioada 3100-2500 i.H. si datorita lipsei de lemn din Orkney, locuitorii din Skara Brae au fost fortati sa construiasca cu piatra, un material usor accesibil care putea fi prelucrat cu usurinta si transformat in obiecte de uz casnic. Fiecare casa prezinta un grad inalt de sofisticare si a fost echipata cu o gama larga de mobilier din piatra, de la dulapuri, toalete si paturi pana la rafturi, scaune din piatra si cazi de baie.